Grille Broil King osiągają bardzo wysokie temperatury – idealne do wypieku pizzy neapolitańskiej, a kamień do pizzy Baron™, Crown™ oraz Keg™ pomaga w pełni je wykorzystać. W modelach Baron™ i Crown™ kamień pokrywa powierzchnię niemal 3 kratek rusztu, a w modelu Keg™ dopasowuje się do jego okrągłego kształtu. W obu przypadkach po wyjęciu rusztu kamień wkłada się bezpośrednio w jego miejsce, dzięki czemu nie przesuwa się podczas grillowania. Optymalna grubość kamienia gwarantuje doskonałą akumulację ciepła umożliwiając upieczenie pizzy w zaledwie kilka minut. Jego powierzchnia nie wychładza się przy kontakcie z surowym ciastem, dzięki czemu spód pizzy wychodzi zawsze idealnie wypieczony, złocisty i wyjątkowo chrupiący.
Wymiary pojedynczego kamienia:
-
Długość – 44 cm
-
Szerokość – 42 cm
-
Grubość – 1,1 cm
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.