Wędzarnia gazowa Broil King Smoke
Wędzarnia gazowa Smoke to najlepsze rozwiązanie dla wszystkich, którzy poszukują wyjątkowej głębi smaku i aromatu.
Stała temperatura, przemyślany i wyjątkowy design oraz łatwość użytkowania pozwolą Ci się skupić na tworzeniu wyjątkowego smaku, zapominając o urządzeniu.
Najwyższej jakości materiały oraz długi okres gwarancji pozwolą Ci cieszyć się wędzeniem przez wiele lat.
Wędzarnia gazowa Broil King smoke posiada szereg unikalnych cech, które czynią ją wyjątkową:
Modyfikowalne wnętrze
Cztery oddzielnie, regulowane ruszty z hakami oraz stojakiem do pieczeni ze stali szlachetnej
dają możliwość dostosowania wnętrza wędzarni w dowolnej konfiguracji w zależności od Twoich potrzeb.
Rozkładany ociekacz
Praktyczny ociekacz na tłuszcz ze stali szlachetnej pozwala na wyciąganie uwędzonych potraw bez ryzyka zabrudzenia posadzki.
Pojemnik na wodę i taca na wiórka ze stali szlachetnej
Woda lub sok nawilży wędzone potrawy, natomiast wiórka nadadzą im autentyczny aromat drewna.
Dwu-drzwiowa konstrukcja
Dwu-drzwiowa konstrukcja zapewnia utrzymanie stałej temperatury oraz dymu wewnątrz wędzarni, nawet wtedy gdy musisz dosypać wiór wędzarniczych.
Podwójne stalowe ściany
Ściany oraz drzwi wędzarni skonstruowane są z podwójnych stalowych ścianek wypełnionych powietrzem.
To rozwiązanie zapewnia znakomitą izolację cieplną, gwarantuje stałą temperaturę nawet w zimne i wietrzne dni.
16 haków
16 haków wędzarniczych pozwoli Ci na zawieszenie kiełbasy, ryby, boczku oraz innych potraw które zamierzasz uwędzić.
Otwory wentylacyjne Roto-Draft™
Regulowane otwory wentylacyjne pozwalają na precyzyjną kontrolę temperatury.
Ruszty ze stali szlachetnej
Cztery w pełni regulowane ruszty ze stali szlachetnej dadzą Ci dużo miejsca na uwędzenie wielu mięs w tym samym czasie.
Uchwyty na akcesoria
Wygodne haki na narzędzia są świetne do zawieszenia wszystkich potrzebnych akcesoriów.
Otwieracz do butlek
Wbudowany w wędzarnie gazową otwieracz do butelek wykonany z wytrzymałej chromowanej stali to kolejny praktyczny gadżet,
który jest zawsze na miejscu, gdy potrzebujesz ugasić pragnienie.
Palnik ze stali szlachetnej
Wydajny palnik o mocy 4.4 kW szybko rozgrzeje wędzarnię do pożądanej temperatury.
Ponadto posiada 3-letnią gwarancję.
Mocna podstawa z kółkami
Wytrzymała podstawa z kółkami zapewnia mobilność wędzarki.
Regulowany system zapięć
Trwałe uszczelki z włókna szklanego oraz stalowy system zapięć zapewniają utrzymywanie temperatury i dymu wewnątrz wędzarni.
Uszczelka z włókna szklanego
Wytrzymała uszczelka z włókna szklanego zapewnia dobrą izolację termiczną oraz dymną na wiele lat.
Elektroniczny zapłon
Zapalarka Sure-Lite rozpala wędzarnie Smoke szybko i za każdym razem.
180 stopniowa kontrola
Zawory Linear-Flow gwarantują precyzyjną kontrolę temperatury.
Dzięki temu możesz jeszcze lepiej sterować czasem oraz stopniem wędzenia, różnym dla poszczególnych produktów.
Dlaczego warto kupić wędzarnie gazową Broil king Smoke?
Wędzarnia gazowa Smoke to najlepszy wybór, korzystny z wielu powodów:
- Łatwość Użycia: Wędzarnia gazowa jest łatwiejsza w obsłudze w porównaniu do tradycyjnych wędzarni opalanych drewnem. Kontrola temperatury i ilości dymu jest często bardziej precyzyjna, co ułatwia utrzymanie odpowiednich warunków do wędzenia potraw.
- Szybkość Rozgrzewania: Gazowe wędzarnie mogą się szybko rozgrzewać, co oszczędza czas. W przypadku tradycyjnych wędzarni drewnianych, proces rozgrzewania i uzyskanie odpowiedniej temperatury może zająć więcej czasu.
- Uniwersalność Paliwa: Gaz jest powszechnie dostępny i łatwy do uzyskania. Nie musisz martwić się o składowanie drewna czy węgla. Po prostu podłącz wędzarnię do butli gazowej.
- Precyzyjna Kontrola Temperatury: Wędzarnia gazowa Broil King Smoke posiada zaawansowany system kontroli temperatury, co umożliwia precyzyjne dostosowanie warunków wędzenia do rodzaju mięsa czy innych potraw.
- Mniej Nadzoru: Dzięki dokładnej kontroli, nie musisz być przy wędzarni przez cały czas. Możesz spokojnie przygotować inne rzeczy, wiedząc, że wędzarnia pracuje stabilnie.
- Równomierne Wędzenie: Gazowe wędzarnie mogą dostarczać równomierne źródło ciepła i dymu, co przekłada się na równomierne wędzenie potraw.
- Mniejsza Emisja Dymu: Choć wędzarnie gazowe generują dym, to zazwyczaj jest to mniej intensywne niż w przypadku wędzarni na drewno. Może to być korzystne, zwłaszcza jeśli używasz wędzarni w niewielkim otoczeniu.
Warto dokładnie zapoznać się z jej wyposażeniem i funkcjami. Ta znakomita wędzarnia doskonale spełni Twoje oczekiwania i potrzeby.
Specyfikacja wędzarnia gazowa Smoke™:
- Moc palnika głównego 4.4 kW.
- 4 968 cm2 całkowitej powierzchni rusztów.
- 113 litrów pojemności wędzarni.
- 4 regulowane ruszty zestali szlachetnej.
- Regulowany wielofunkcyjny stojak na żeberka i pieczeń.
- Regulowany system otworów wentylacyjnych Roto-Draft™.
- Precyzyjny termometr Accu-Temp™.
- Duży pojemnik na wodę oraz taca na wiórka ze stali szlachetnej.
- 16 haków na mięso ze stali szlachetnej.
- 4 mocne haki na narzędzia.
- Wygodny otwieracz do butelek.
- 2 wytrzymałe uchwyty do drzwi.
- 2 pary solidnych stalowych drzwi z uszczelką i systemem zapięć.
- 4 stopki plus dwa kółka dla wygodnego transportu.
- Stalowa konstrukcja o podwójnych ściankach.
- Farba odporna na wysokie temperatury.
- Wąż gazowy i reduktor 37mbar z zabezpieczeniem EFV mocowany fabrycznie.
Okres gwarancji na poszczególne podzespoły:
- Stalowa obudowa – 5 lat
- Ruszty ze stali szlachetnej – 2 lata
- Palnik – 2 lata
- Pozostałe elementy oraz farba – 2 lata
Z DUMĄ WYPRODUKOWANE W AMERYCE PÓŁNOCNEJ.
Grille gazowe i wędzarnie gazowe produkowane są wyłącznie w fabrykach umieszczonych w Huntington Indiana i Dickson, Tennessee w Stanach Zjednoczonych oraz Waterloo, Ontario w Kanadzie.
Oferowany przez nas produkt jest przystosowany do polskich norm i ciśnienia gazu, co zostało potwierdzone certyfikatem unijnym CE.
Wszystkie grille gazowe Broil King są wstępnie zmontowane, co powoduje ze czas potrzebny do ich montażu jest bardzo skrócony. Oznaczenie Reddi-Bilt™ jest potwierdzeniem tego faktu. Wszystkie komponenty odpowiedzialne za doprowadzenie gazu zostały zmontowane w fabryce. Dzięki temu mamy gwarancję szczelności instalacji oraz bezpieczeństwo.
Prosty sposób na wędzonego łososia z wędzarni gazowej Smoke:
Wędzenie łososia w wędzarni gazowej jest nieskomplikowanym procesem, który dodaje intensywnego smaku i aromatu.
Oto prosty przepis:
Składniki:
- Filet łososia
- Sól morska
- Cukier brązowy
- Koperek (opcjonalnie)
- Plastry cytryny
Instrukcje:
- Przygotowanie Ryby:
- Oczyść filet łososia z ewentualnych łusek i kości.
- Jeśli filet ma skórę, możesz ją zostawić, ponieważ wędzenie nada jej dodatkowego smaku.
- Przygotowanie Marynaty:
- W misce wymieszaj 1 część soli morskiej z 1 częścią cukru brązowego. Ta mieszanka posłuży jako marynata do łososia.
- Jeśli lubisz, możesz dodać posiekany koperek do marynaty.
- Marynowanie:
- Posyp równomiernie marynatą obie strony fileta łososia.
- Jeśli masz czas, możesz zostawić łososia w marynacie w lodówce przez kilka godzin lub nawet całą noc. To pozwoli smakom lepiej wsiąść.
- Przygotowanie Wędzarni:
- W międzyczasie przygotuj wędzarnię gazową. Wypełnij tackę na wióry odpowiednimi wiórami do wędzenia (najlepiej dobrej jakości wióry drzewne, takie jak dębowe czy jabłkowe).
- Rozgrzej wędzarnię do temperatury około 80-100 stopni Celsjusza.
- Wędzenie:
- Umieść filet łososia na ruszcie wędzarni, skórą do dołu.
- Dodaj plasterki cytryny na wierzch dla dodatkowego aromatu.
- Włóż ruszt z łososiem do wędzarni.
- Czas Wędzenia:
- Wędź łososia przez około 1-2 godziny w temperaturze 80-100 stopni Celsjusza. Pamiętaj, że czas wędzenia może się różnić w zależności od grubości fileta i preferowanego stopnia wędzenia.
- Sprawdzanie Gotowości:
- Gotowy łosoś będzie miał intensywny kolor, delikatną konsystencję i oczywiście wspaniały aromat.
- Podawanie:
- Po wędzeniu możesz schłodzić łososia przed podaniem.
- Podawaj z plastrami cytryny i kawałkami chleba, najlepiej razowego.
To prosty sposób na przygotowanie wędzonego łososia w wędzarni gazowej. Pamiętaj, że możesz eksperymentować z różnymi rodzajami wiórów do wędzenia, aby uzyskać różnorodne smaki.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.