Grille Broil King osiągają bardzo wysokie temperatury – idealne do wypieku pizzy neapolitańskiej, a kamień do pizzy Royal™, Monarch™ oraz Signet™ pomaga w pełni je wykorzystać. Po wyjęciu rusztu kamień wkłada się bezpośrednio w jego miejsce, dzięki czemu nie przesuwa się podczas grillowania. Nie przylega bezpośrednio do ścianek grilla, pozwalając powietrzu swobodnie krążyć i tworzyć idealne warunki do wypieku. Optymalna grubość kamienia gwarantuje doskonałą akumulację ciepła umożliwiając upieczenie pizzy w zaledwie kilka minut. Jego powierzchnia nie wychładza się przy kontakcie z surowym ciastem, dzięki czemu spód pizzy wychodzi zawsze idealnie wypieczony, złocisty i wyjątkowo chrupiący.
Wymiary pojedynczego kamienia:
-
Długość – 37,2 cm
-
Szerokość – 38,3 cm
-
Grubość – 1,1 cm
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.